Про тонкощі вибору та значення чоловічих тату малюнків на шиї

Про тонкощі вибору та значення чоловічих тату малюнків на шиї

Тату на шиї чоловіка – це можливість продемонструвати свою впевненість та мужність, кинути виклик навколишньому світу, привернути до себе увагу. Як показують фото тату, тенденція наносити малюнок на цю область є особливо популярною у молоді та людей творчих професій. Про Татуювання рун і їх значення можете почитати за цим посиланням https://sop.org.ua/?p=32510.

Про небезпеку натільних малюнків

Шкіра на шиї тонка, практично не має підшкірного жиру, тому необхідно бути готовим, що процедура нанесення може бути досить болісною, особливо якщо тату буде виконано на шиї спереду. Сучасні технології дозволяють зробити це максимально безболісно, але у різних людей різний больовий поріг.

Не рекомендується робити наколку на ділянки, уражені псоріазом або екземою, а також, якщо людина змушена приймати імунопригнічуючі препарати. Татуйована шкіра чутлива до ультрафіолетового випромінювання, якщо використовувалися жовтий і червоний пігмент. Сонце, потрапляючи на татуювання, може спровокувати виникнення сонячних опіків. Слід зважити на цей нюанс, переглядаючи ескізи, вибираючи тату на шию. Уникнути опіків допоможе використання сонцезахисних кремів.

Вибираючи тату, необхідно враховувати сферу діяльності її власника, особливо це стосується молодих хлопців. Вважається, що поки людина не визначилася з професією, робити тату на видному місці, до якого належить і шия, не варто.

Тонкості вибору натільного малюнка

Чоловічі тату на шиї пропонують широкий вибір малюнків та написів. Найбільш популярними є:

  • черепи, анатомічні зображення;
  • звірі, комахи та птиці;
  • військові символи та атрибутика;
  • написи та абстрактні малюнки;
  • хрести та інші символи;
  • етнічні візерунки та шийні прикраси.

Обмеженість площі нанесення тату накладає певний відбиток на вибір ескізу, оскільки на шиї не всякий малюнок поміститься і добре виглядатиме.

Вибір місць розташування татуювань на шиї досить різноманітний. Це і більш традиційні варіанти розміщення збоку – ліворуч або праворуч, за вухом, а також ззаду, на потилиці або екстравагантніший варіант – спереду на горлі. Зручним є малюнок унизу шиї, оскільки при необхідності його легко можна приховати за коміром чи шарфом. Нерідко також татуювання на шиї є продовженням малюнка, що прикрашає спину, плече та груди хлопця.

Особливе місце серед натільних малюнків посідають написи. Напис розміщують на шиї вертикально або горизонтально, набагато рідше – під кутом; використовують різні шрифти та розміри букв. Чоловічі татуювання у вигляді напису – це короткі та ємні цитати різними мовами, що відображають внутрішній світ і прагнення свого власника, або цифрові комбінації, що символізують важливі дати, обереги. Особливою популярністю користуються написи англійською, французькою та латинською мовами, китайські та японські ієрогліфи, штрих-коди.

Чоловіки, на відміну від жінок, рідко вибирають маленькі татуювання, віддаючи перевагу масштабнішим зображенням. Серед тату, що зображуються на шиї, переважають монохромні малюнки — кількість таких зображень становить близько 70%, кольорові зустрічаються набагато рідше. Це пояснюється складністю нанесення через обмеженість простору та наявність вигинів, болючість процедури, а також тонкість шкіри, на якій фарба легко розтікається.

Про тонкощі вибору та значення чоловічих тату малюнків на шиї

Значення малюнків

Тату чоловічі символізують собою силу, впевненість, брутальність та інші якості.

Досить затребуваним видом тату є зображення корони. Нанесене у звичайному житті, зображення корони найчастіше означає перевагу і прагнення влади, а поєднані із серцем — успіх і вірність. Малюнок у вигляді корони, нанесений під час тюремного ув’язнення, свідчить про авторитет її власника або про тяжкість злочину, небажання підкорятися закону.

Крім того, корона нерідко зображується у поєднанні з іншими символами:

  • корона і лев – могутність;
  • корона в лапах тигра – схильність до насильства;
  • корона та черепаха – спокій;
  • корона та гроші – матеріальне благополуччя.

Тату із зображенням зірок символізують небо та везіння, міцне здоров’я, демонструють бажання слави. Шестикутна зірка – верховенство Бога, п’ятикутна – захист, семикінцева – успіх і досконалість, восьмикутна – достаток, дев’ятикутна – стабільність. Зірка у поєднанні з півмісяцем — виконання бажань, падаюча зірка — зміни.

Зовсім інше значення набувають зірки, нанесені під час ув’язнення. Зірки під ключицями чи навколішки демонструють авторитетність, протистояння представникам закону, небажання підкорятися.

Інші популярні зображення символізують:

  • дракон – шляхетність, влада, силу;
  • бик – міць, непереможність, чоловіче начало;
  • скорпіон – мудрість, вірність;
  • змія – світобудова, влада, захист, мудрість;
  • свічка – тлінність буття;
  • птах – свободу.

Як доглядати

Татуювання на шиї гояться трохи довше, ніж на інших місцях – повністю підживлюють вони в середньому за 12 днів, а остаточний вид набувають лише через 28 днів. Саме такий термін необхідний для кожного покриву, щоб повністю оновиться. Безумовно, майстер, який виконав татуювання, докладно розповість, як її доглядати: для цього знадобиться лише придбати в аптеці мазь від опіків. Догляд протягом всього процесу загоєння полягає в її щоденному акуратному миття водою з антибактеріальним милом, а потім обробці татуювання на шиї препаратами «Пантенол» або «Бепантен +». У перші дні будь-яку з рекомендованих мазей слід наносити по 2-3 рази.

Як показує практика, після повного рубцювання татуювання на шиї особливо не потребує якогось спеціального догляду. Лише в літній період, коли шия постійно перебуває відкритою, актуальною залишається необхідність її захисту від УФ впливу, що провокує вицвітання фарб або опік. Застосування сонцезахисних засобів з високим ступенем захисту – SPF 40-50 – позбавить необхідності через кілька років оновити колір та захистить шкіру.

Щоб процес загоєння наколки пройшов максимально гладко, слід суворо дотримуватись обмежень і заборон:

  • відмовитися від гарячого душу, ванни, лазні та сауни протягом перших 10 днів;
  • не носити одяг з коміром, що натирає шию, а також ланцюги та інші шийні прикраси. Якщо цього не можна уникнути, допустимим є зробити захисну пов’язку на шию;
  • не відвідувати солярій та басейн, а також спортзал протягом 10 днів;
  • не засмагати і не купатися у відкритих водоймах;
  • не розтирати мочалкою, не чухати, не обдирати скоринку, не заклеювати тату;
  • не наносити будь-які інші загоювальні засоби без погодження з майстром.

Татуювання на шиї – це можливість для чоловіків заявити про себе та своє бачення світу, продемонструвати індивідуальний стиль.

All fields marked with an asterisk (*) are required