Натуральні матеріали для дизайну інтер’єру

Межі між різними стилями дизайну інтер’єру завжди розмиті і зведені до того, що нам подобалося в даний момент і що відображало б наші людські бажання. Щорічно світові фахівці з кольору та дизайну інтер’єру пропонують та обирають наймодніші кольори, матеріали та аксесуари, які відображають те, про що говорять у світі, що думають такі сайти як promtek2000.com.ua, та що зараз модно.

Так вийшло, що вже кілька років ходять розмови про екологію, що цінує красу (можливо, назавжди втраченої) незайманої природи, що прагне життя в стилі дзен з її простотою, рівновагою і близькістю до природи. Наші думки безпосередньо втілюються в те, що нас оточує вдома, тому сьогодні не міжнародні інститути, а ми самі створюємо стилістичні норми. Що нам так подобається і що ми пристрасно шукаємо? Природність – з усією її красою, що знову відкрилася.

Натуральні матеріали для дизайну інтер'єру

Важлива натуральність

Термін “Сировинні матеріали” було створено, щоб відобразити тенденцію великої частки природних матеріалів у стилістичних творах. Найголовніше – це краса текстури та її натуральність. Ми не фарбуємо дерево, щоб видавати його за штучний матеріал, цінуємо красу його візерунків, нам подобаються метали з їх блиском, кольоровою гамою, старінням та іржею, каменем у нашому будинку є не тільки полірований мармур, але й гарна галька, яка є окрасою ванної кімнати.

Попит на натуралізм у дизайні інтер’єру зростає з кожним роком. Дедалі більше компаній, що виготовляють меблі, аксесуари та будівельні матеріали, оновлювали свою пропозицію відповідно до переважаючих тенденцій, вводили у свою пропозицію металеві, дерев’яні та плетені лінії товарів, а також змінювали політику компанії. Однак найбільший вплив на формування моди на натуральні матеріали надає японський сировинний та аскетичний мінімалізм, а також скандинавський натуралізм і простота.

Натуральні матеріали для дизайну інтер'єру

Природні краси дерева

Після фарбування олією ми можемо отримати з будь-якого дерева (акація, дуб, волоський горіх, ялина) красиву текстуру, природний світлий колір деревини. Дерева також значно дешевше, тому варто шукати дерев’яні аксесуари та дерев’яні меблі, тому що це непідвладний часу матеріал, який робить меблі різних епох і в різних стилях придатними один одному тільки тому, що вони дерев’яні.

All fields marked with an asterisk (*) are required